Destinaţii

Avrig, judeţul Sibiu

GH. MĂNOIU

Avrig este un oraş în Ţara Făgăraşului (judeţul Sibiu), format din localităţile Avrig, Mârşa Bradu, Glâmboaca şi Săcădate. Are o populaţie de aprox. 14000 locuitori şi a fost atestat documentar încă din 1364.

Este amplasat la circa 26 de kilometri de Sibiu, la poalele Munţilor Făgăraş, pe valea Oltului, la o altitudine de aproximativ 400 de metri.

Atracţiile zonei

Palatul de vară Brukenthal, construit în 1771 în stil baroc, ca reşedinţă de vară a baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei. Este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul oraşului Avrig, operă a arhitectului Johann Eberhard Blaumann.

Ansamblul este format din:

- Castelul Brukenthal, care nu este renovat şi nu se poate vizita, având la parter o expoziţie cu obiecte săseşti şi medievale, una cu sticlărie produsă la fosta fabrică de sticlă din oraş şi un magazin de suveniruri. Biletul de intrare la fiecare expoziţie este de 20 lei.



Castelul Brukenthal.


- Oranjeria, corp de clădire renovat, care oferă cazare, restaurant, sală pentru evenimente, cu mobilier şi decoraţii de epocă.


Oranjeria.


- Parc.

Biserica evanghelică fortificată, construită în 1270–1280 şi fortificată în secolul XVI. Are un portal cu reliefuri figurative.

Biserica ortodoxă Duminica Floriilor din Avrig, construită în 1762, pictată de Fraţii Ionaşcu şi Pană cu fresce interioare şi exterioare.

Muzeul etnografic sau Muzeul Avrig

Casa memorială „Gheorghe Lazăr”.

Fabrica de bere artizanală Augusta care se poate vizita.

Valea Avrigului - zona turistică cu peisaje frumoase şi o vedere deosebită a culmilor Munţilor Făgăraş, ce se întinde de-a lungul râului Avrig, până la Cabana Poiana Neamţului. Aici s-au construit în ultimul timp numeroase case de vacanţă, pensiuni şi restaurante.

Pe o distanţă de 14 km, până la Cabana Poiana Neamţului se poate merge cu maşina. De la Poiana Neamţului porneşte poteca spre Cabana Bârcaciu, una dintre porţile de intrare în Munţii Făgăraşului, spre Şerbota şi Negoiu, spre Lacul Avrig sau spre Suru.

Panoramic Dino Park, loc de joacă. Programul de vizitare: Luni-Duminică între orele 09:00-20:00. Acces adulţi: 15 lei, acces copii: 10 lei.

Brambura Park cu Casa Întoarsă, o lume cu susul în jos! În incita parcului este o terasă unde se poate mânca, locuri de joaca pentru copii, o mini grădină zoologică. Preţul unui bilet este de 30 lei.



Brambura Park.



Casa Întoarsă.



Casa Întoarsă.



Casa Întoarsă.


Pensiunea Ferma Brânduşa cu Centrul de echitaţie. Oferă cazare in clădirea principală si in căsuţe, masă cu produse in ferma proprie, piscină în exterior, loc de joacă pentru copii, şedinţe de echitaţie.


Munţii Făgăraş văzuţi de la Pensiunea Brânduşa.


Biserica de Lemn din Zona Turistică Valea Avrigului.

Cabana Ghiocelul oferă cazare, masă, cursuri de echitaţie, tabere de echitaţie pentru copii, plimbări cu trăsura cu cai sau cu sania trasă de cai.

Cabana Poiana Neamţului cu Ferma de cerbi. O pensiune cu 15 camere. Ferma de cerbi şi ciute se vizitează cu însoţitor. Accesul costă 15 lei de persoană.

Este interzisă atingerea animalelor şi se cere păstrarea unei distanţe de siguranţă. În interiorul Fermei de cerbi este interzis accesul cu animale de companie.



Ferma de cerbi.

Trasee montane în zona Avrig

Avrig – Izvorul Florii – Suru – Lacul Avrig – Negoiu – Bâlea
Avrig – Poiana Neamţului – Cabana Bârcaciu – Negoiu
Avrig – Poiana Neamţului – Cabana Bârcaciu – Lacul Avrig – Suru

Lacul Avrig este un loc ideal de popas pentru cei care doresc să ajungă pe Vârful Negoiu. Către lac se poate ajunge urmărind Traseul 10 Punct Albastru, care face legătura între Cabana Bârcaciu şi Lacul Avrig. De la Cabana Bârcaciu până la Lacul Avrig se face în jur de 3 ore.

Valea Avrigului - Cantonul silvic - Cabana Suru - creasta principală. Traseul 7 Triunghi Albastru face legătura între punctul numit Podul Jibrii şi creasta principală (1956 m), în apropiere de Vf. Moaşa.

Avrig - Cabana Bârcaciu - creasta principală. Traseul 9 Cruce Roşie face legătura între oraşul Avrig şi creasta principală, sub Vârful Scara. Timp de parcurs: 5¾ – 6 ore din care 14 km şosea (3½ ore) până la Cabana Neamţului şi 2¼ ore pe potecă la Cabana Bârcaciu.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Phuket, este cea mai mare insulă a Thailandei, aflată lângă coasta de vest a ţării, în Marea Andaman, şi este numită "Perla din Andaman". Pe ea este opusul vieţii din Bangkok, plajă, scufundări, lagune albastre şi apusuri de soare, grădini şi temple buddhiste.
Un oraş tropical, căldură, poluare, mirosuri neplăcute, oameni zâmbitori, călugări în robe galben-portocalii, neoane publicitare, arhitectură specifică, mâncăruri picante, culori vii, blocaje în trafic pe 1600 kilometri pătraţi în delta râului Chao Phraya.
Singapore este un oraş-stat aşezat pe o insulă mare în formă de romb şi pe 60 de alte insuliţe. Este unul dintre cele mai importante centre comerciale din lume, al patrulea centru financiar al lumii şi al cincelea cel mai aglomerat port.
Valparaíso este capitala culturală a statului Chile, un oraş boem, cu clădiri colorate care se intind pe 42 de dealuri şi un litoral frumos, cunoscut cândva ca "Micul San Francisco".
Malta este un mic arhipelag format din câteva insule în partea centrală a Mării Mediterane. Este o destinaţie turistică deosebit de atractivă.
Sintra este un oras la 28 km de Lisabona, pe coasta Estoril, avand de o parte muntii si de alta oceanul Atlantic. Localitatea are o arhitectura romantica, plaje cu facilitati pentru sporturi si o vegetatie luxurianta ce inconjoara palatele si vilele situate pe dealuri.