Atracții turistice

Plaja Vadu, judeţul Constanţa

CĂTĂLIN KISLINGER

Plaja Vadu este o destinaţie litorală chiar în mijlocul naturii: numai nisip şi mare, neexistând nici o amenajare turistică. Plaja se află în Rezervaţia Biosfera Deltei Dunării, fiind capătul sudic al unei plaje lungi de peste 15 km.



Plaja Vadu, judeţul Constanţa.


• În ultimii anii, plaja Vadu a devenit o destinaţie turistică pentru iubitorii de linişte şi natură. Cazarea se face la localnici sau la pensiunile din zonă.

• Camparea cu cortul sau rulota nu este permisă pe plaja efectivă, ci la o distanţă de 100-150 de metri de unde se sparge valul.

• Legislaţia spune că pentru a intra legal pe plajă trebuie avut un permis special şi plătită o taxă la Administraţia Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării, la Tulcea. Taxa este de 5 lei pe zi, 15 lei pe săptămână şi 30 lei pe an. Se poate achita şi prin ordin de plată la bancă, permisul fiind trimis ulterior prin poştă.

• În zona plajei nu există semnal pe telefonul mobil. Din satul Vadu, aflat la 5 km de plajă, se pot cumpăra apă şi diverse bauturi sau produse.

Localizare

Satul Vadu se află la aproximativ 40 km de Constanţa.

Pe DJ 226, după localitatea Năvodari, se trece pe lângă rafinăria Petromidia, spre localitatea Corbu. După încă 10 km se face dreapta către satul Vadu.

De aici se merge 5 km pe un drum betonat până în apropierea plajei, de unde se continuă pe un drum din nisip bătătorit.

Localizare GPS: 44° 27' Nord, 28° 44' Est

Ce se mai poate vedea in zonă

Plaja Corbu

Cetatea şi Muzeul Histria

Cheile Dobrogei

Peştera Sf. Ioan Casian, Peştera La Adam, Peştera Adăpostul Rândunelelor, Peştera Gura Dobrogei, Peştera Ghilingic, Peştera Mireasa, Peştera Cariera Nouă, Peştera Babei.

Rezervaţia Masivul geologic Cheia

Recifii Jurasici

Periboina

Gura Portiţei

Imagini din zona Vadu


Drumul către localitatea şi plaja Vadu. În fundal se vede Întreprinderea de Metale Rare care funcţiona la Vadu. Foto: Cătălin Kislinger / Infoland



Intrarea în localitatea Vadu. Foto: Cătălin Kislinger / Infoland



Drumul către plajă, după ieşirea din satul Vadu. Foto: Cătălin Kislinger / Infoland



Drumul de la plajă prin grind. Vadu, Judeţul Constanţa. Foto: Cătălin Kislinger / Infoland



Peisaj din zona plajei Vadu. Foto: Cătălin Kislinger / Infoland



Indicator cu harta zonei. Vadu, Judeţul Constanţa. Foto: Cătălin Kislinger / Infoland




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Peştera Prohodna este una dintre cele mai spectaculoase peşteri din Bulgaria. Acest lucru se datorează înălţimii sale de aproximativ 40 metri cât şi celor două goluri alungite, în formă de ochi, din tavanul peşterii.
Turnul Eiffel este cel mai cunoscut obiectiv turistic din capitala Frantei. Este vizitat anual de sase milioane de turisti. Pana in prezent, Turnul Eiffel a avut peste 250 milioane de vizitatori. Monumentul a fost inaugurat cu ocazia Expozitiei Universale din 1889.
Het Steen este o cetate medievală din centrul vechi al oraşului Anvers, prima fortăreaţă de piatră şi cea mai veche clădire din oraş.
Vila Ephrussi de Rothschild se afla situata in localitatea Saint-Jean-Cap-Ferrat, localitate aflata intre Nisa (10 km) si Monaco (15 km). Localitatea Cap-Ferrat este celebra prin faptul ca aici au vilele sau domeniile o parte dintre super-bogatii planetei.
Institutul Francez a fost infiintat in 1795. Se afla situat pe malul stang al Senei la capatul Podului Artelor. Incepand cu 1806 Institutul Francez a adapostit cele cinci academii franceze.
Principala atracţie a Muzeului Etnografic al Mănăstirii Nămăeşti o reprezintă colecţia personală, unică în România, a stareţei Ana Lucia Nedelea de ii şi costume populare româneşti, vechi de peste 150 de ani, din zona Argeşului şi a Târgoviştei.