Atracții turistice

Opera de Stat din Viena

CATALIN KISLINGER

Opera de Stat din Viena (Wiener Staatsoper), alaturi de Teatro alla Scala (Milano), Metropolitan Opera (New York), Teatrul Bolshoi (Moscova) si Royal Opera (Londra), este una dintre cele mai importante companii de opera din lume. A fost inaugurata in 1869, cu premiera Don Giovanni de Mozart.

In fiecare an, pune in scena aproximativ 200 de reprezentatii - un spectacol in fiecare zi a anului, timp de zece luni. Adesea, spectacolul dintr-o zi este diferit de cel din ziua precedenta.



Opera de Stat din Viena (Wiener Staatsoper)

Adresa

Opernring 2, 1010 Wien, Austria

Cum ajung

La Opera de Stat din Viena se poate ajunge cu:

Liniile de metrou: U1, U2, U4
Liniile de tramvai: 1, 2, D, J, 62, 65
Linia de autobuz: 59A
Linia locala de tren: Badner Bahn
Oprire: Karlsplatz / Opera

Pretul biletelor la spectacolele de opera

Pretul biletelor pentru vizionarea unui spectacol la Wiener Staatsoper sunt cuprinse intre 3,50 euro si 178 euro. Pentru spectatorii VIP un bilet poate sa coste si 270 euro.

Pentru locurile in picioare, biletele pot fi cumparate in ziua respectiva. Aceste bilete sunt ieftine si se vand chiar inainte de spectacol.

Vizitarea cladirii Operei de Stat din Viena

Pret bilet 4,50 euro

Vizitarea cladirii Operei de Stat din Viena se face regulat, dar, uneori se tine cont si de programul repetitiilor.

Orarul este afisat la intrarea din partea de est, sub arcada Karntnerstrasse marcata Guided Tours. Din acest loc incepe si vizita.

Programul pentru tururi cu ghid

in aprilie-iunie si septembrie, zilnic, la orele 13, 14, 15.
In iulie si august, zilnic, la orele: 10, 11, 12, 13, 14, 15

Ce se poate vedea in cadrul vizitei

Fatada exterioara care a supravietuit razboiului.

Statuile din bronz de pe cele patru arcuri ale logiei, reprezentand alegorii ale eroismului, dramei, fanteziei si iubirii.

Cele doua fantani de pe fiecare parte a Operei. Ele reprezinta muzica, dansul, veselia si pe sirena Lorelei.

Marea scara, decorata cu statui, fresce, oglinzi si candelabre. Marea scara duce la auditorium.

Cele doua basoreliefuri care simbolizeaza opera si baletul.

Superbul foaier Schwind care cuprinde 16 picturi de Moritz von Schwind reprezentand scene din opere renumite, precum Fidelio de Beethoven si Barbierul din Sevilla de Rossini.

Bustul din bronz al compozitorului Gustav Mahler care a fost si directorul Operei intre anii 1897-1907. Bustul a fost realizat in anul 1909 de sculptorul francez Auguste Rodin.

Salonul de ceai cu semineul incadrat de coloane si oglinzi.

Auditoriumul reconstruit dupa planurile originale din anul 1869.

Cele noua tapiserii care reprezinta scene din opera Flautul fermecat de Mozart.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Castelul Chambord este un castel francez, cel mai mare dintre castele Loirei, construit în inima celui mai mare parc forestier închis din Europa, de 50 kilometri pătraţi, înconjurat de un zid lung de 32 kilometri.
Tower Bridge este un pod din Londra, peste râul Tamisa, în apropiere de Turnul Londrei, de la care îşi trage numele. Podul are două turnuri legate la nivelul superior de două alei orizontale. La nivelul inferior se află partea ce se basculează şi pe care se desfăşoară traficul.
Muzeul dedicat marelui actor care a fost Louis de Funès, numit Le Musée de Louis, deschis pe 1 iulie 2013 de Roselyne şi Charles Duringer în orăşelul Cellier şi-a găsit o locaţie pe măsură: orangeria castelului Clermont în care actorul şi-a trăit o parte din viaţă.
Parcul Naţional Plitvice Lakes este cel mai vechi parc naţional din Europa de Sud-Est şi cel mai mare parc naţional din Croaţia.
Mai bine de 20 de kilometri de galerii, săli magnifice şi coridoare, cea mai mare atracţie turistică din Slovenia şi unul dintre cele mai mari monumente carstice din lume.
Frederiksborg Slot, este un palat situat pe trei insule mici aflate în mijlocul lacului Slotsøen, în Hillerød, Danemarca. A fost construit ca reşedinţă pentru regele Christian al IV-lea şi acum este muzeu de istorie naţională. Este cel mai mare palat renascentist din Scandinavia.